Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@01:33:08 GMT

فیفا دو بازیکن خاطی سوئیس را مجازات می‌کند

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۳۳۸۷۸

فیفا دو بازیکن خاطی سوئیس را مجازات می‌کند

فدراسیون جهانی فوتبال پرونده‌ای را برای رسیدگی به تخلفات دو بازیکن تیم ملی سوئیس در مصاف مقابل صربستان به جریان انداخت.

به گزارش مشرق، بازتاب گسترده‌ای که شادی‌های پس از گل سیاسی گرانیت ژاکا و ژردان شکیری، دو بازیکن تیم ملی سوئیس در جریان پیروزی 2 بر یک تیم‌شان مقابل صربستان داشت، فیفا را مجاب کرده که به حرکت این دو بازیکن که هر دو متولد کشورهای زیر مجموعه یوگسلاوی سابق هستند، رسیدگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژاکا که اصالتاً آلبانیایی است پس از زدن گل تساوی تیمش به صرب‌ها دست‌هایش را به شکل بال‌های عقابی که روی پرچم آلبانی نقش بسته کنار هم قرار داد و به نوعی با زخم زدن به حریف جشن شادی پس از گل گرفت. تخلف شکیری در خصوص دخالت دادن مسائل سیاسی به فوتبال اما واضح‌تر از هم‌تیمی‌اش بود. او نه تنها پس از زدن گل برتری تیمش در آخرین دقیقه بازی شادی پس از گل ژارکا را تکرار کرد بلکه با کفش‌هایی که پشت یکی از آنها پرچم زادگاهش کوزوو و پشت یکی دیگر پرچم سوئیس نقش بسته بود به میدان رفت.

آلبانی و کوزوو دو کشوری هستند که سال‌های برای استقلال از صربستان تلاش کردند هرچند برخلاف صرب‌ها هنوز استقلال کوزوو که 10 سال پیش اعلام شد به رسمیت نشناخته‌اند. کوزوو که صربستان هنوز آن را بخشی از خاک خود می‌داند، 1.8 میلیون نفر جمعیت دارد که اکثر آنها آلبانیایی‌تبار هستند و والدین شکیری هم جزو آنها بوده‌اند.

ژاکا و شکیری اینکه شادی پس از گل آنها سیاسی بوده است را تکذیب کرده‌اند اگرچه ژاکا اعتراف کرده که هنگام این بازی به رگ و ریشه‌اش فکر می‌کرد.

در همین حال فیفا اعلام کرده که علاوه بر حرکات ژاکا و شکیری، پرونده‌ای را هم علیه اتحادیه فوتبال صربستان – به خاطر آشوب هوادارانش و به نمایش درآمدن برخی شعارهای سیاسی و توهین‌آمیز از سوی هواداران این تیم در جریان بازی مقابل سوئیس – به جریان انداخته است. پیش از این هم فیفا فرآیند بررسی اظهارات جنجالی ملادن کرستاییچ، سرمربی صرب‌ها را آغاز کرده بود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که کرستاییچ به رسانه‌های صرب گفته که فلیکس بریش، داور آلمانی بازی به خاطر قضاوت جانبدارانه‌اش به سود سوئیسی‌ها باید در دادگاه بین‌المللی لاهه محاکمه شود چون او از اعلام یک پنالتی محرز به سود صربستان خودداری کرده است.

به دنبال بازی صربستان و سوئیس، اسلاویسا کوکزا، رئیس اتحادیه فوتبال صربستان در گفت‌وگویی که اخیراً با شبکه BBC‌ داشت اعلام کرد که مراتب شکایت و اعتراض خود نسبت به انتخاب یک داور آلمانی برای قضاوت این بازی را به فیفا اعلام کرده است و دلیلش هم این بوده که بریش منافع همسایه کشورش را به صرب‌ها ترجیح داده است.

با وجود تأکید گلزنان سوئیس بر سیاسی نبودن شادی پس از گل آنها، بازتاب حرکات آنها کاملاً سیاسی بوده است. نه تنها هزاران کوزوویی در پایتخت این کشور بعد از گلزنی ژاکا و شکیری جشن گرفتند بلکه رئیس جمهور این کشور هم در حساب کاربری‌اش در توئیتر به آنها تبریک گفت و نوشت:«ما به شما افتخار می‌کنیم. کوزوو عاشق شماست.» ادی راما، نخست وزیر آلبانی هم در صفحه فیس‌بوک خود عکس صحنه‌های شادی پس از گل شکیری و ژاکا را گذاشته و نوشته است:«این هم از عکس روز».

با این شرایط باید دید که فیفا برای دو گلزنی تیم ملی سوئیس، تیمی که برای صعود به مرحله یک هشتم نهایی باید کاستاریکای حذف شده را شکست دهد، چه مجازاتی در نظر خواهد گرفت.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی روسیه برجام حمایت از کالای ایرانی کره شمالی تیم ملی سوئیس تیم ملی صربستان جام جهانی 2018 روسیه ژاکا ژردان شکیری فوتبال فیفا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۳۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟

رئیس اداره داروخانه های سازمان غذا و دارو از رتبه بندی داروخانه ها براساس شاخص شفافیت و برخورد مطابق قانون با آنها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، مینا آژوغ اظهار کرد: رتبه‌بندی داروخانه‌ها از سال گذشته در اداره کل دارو کلید خورد و در مرحله اول فهرست داروخانه‌های خاطی که تحویل داروهای دارای برنامه توزیع به آنان ممنوع بود، احصا شد.

وی از رتبه بندی داروخانه ها براساس شاخص شفافیت و برخورد مطابق قانون با آنها خبر داد و افزود: این پروژه با پایش در مورد داروی انسولین آغاز شد و فهرست داروخانه‌های خاطی که تحویل داروهای دارای برنامه توزیع به آنان ممنوع بود، احصا شد، همچنین در ادامه برای سایر داروهای دارای برنامه توزیع نیز اجرایی خواهد شد.

کد خبر 749342

دیگر خبرها

  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • فیفا در آستانه تغییر یک قانون مهم؛ لغو ممنوعیت برگزاری لیگ‌های داخلی در خارج از کشور
  • زمان اجلاس «صلح اوکراین» اعلام شد/ روسیه دعوت نشد!
  • رویارویی تیم ملی فوتبال روسیه با بلاروس در مینسک
  • واکنش کرملین به مذاکرات «صلح اوکراین» در سوئیس در غیاب روسیه!
  • سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • توخل: ما گل نزدیم و رئال مجازاتمان کرد
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • پست جدید جیانی اینفانتینو کنار مهدی تاج؛ تبریک به ایران + عکس